miércoles, 17 de abril de 2013

Trobada de les escoles valencianes aquest diumenge 21 al Parc Nou


El proper diumenge, dia 21 d’abril, a partir de les 10 del matí,  se celebrarà al Parc Nou de Crevillent la que serà la XXI Trobada d’Escoles Valencianes del Baix Vinalopó i Baix Segura, que estarà organitzada per l’Associació per la Llengua EL RAIG d’aquesta localitat.
Les Trobades són una veu lúdica i reivindicativa del nostre poble. Del poble que visualitza l'autoestima lingüística i que reclama als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús habitual per a tots i per a tot. Per aquest motiu el lema de les Trobades 2013 és La veu del teu poble.
Aquesta edició de les Trobades de 2013 tindrà dos eixos vertebradors, d’una banda l’homenatge al gran poeta  valencià i exemple de coherència social i cívica Vicent Andrés Estellés i d’altra  la reivindicació d’una educació pública de qualitat i en valencià.

A la present edició participaran  30 centres educatius entre col·legis i instituts, a més de les universitats d’Alacant i Miguel Hernàndez que realitzaran simultàniament més de 40 tallers i activitats, des de manualitats i tallers gastronòmics a un rocòdrom i una tirolina.

També hi seran presents diverses editorials que mostraran la seua oferta de llibres.

A més participarà la Colla de Dolçaines l’Estoreta i els Amics de la Dansa l’Espardenya, totes dues de Crevillent.

La junta directiva de EL RAIG agraeix a tot el professorat, alumnes, pares i mares i a totes les entitats participants la seua implicació desinteressada en aquesta Trobada, que per primera vegada no compta amb el suport econòmic de cap administració pública, local, provincial o autonòmica.

Finalment, convida a tota la població crevillentina i de la comarca a sumar-se a la festa i la reivindicació que suposa la Trobada.

 Asociació per la llengua EL RAIG

No hay comentarios:

Publicar un comentario