jueves, 13 de junio de 2013

Compromís demana a l'ajuntament que els comedors escolars funcionen també en estiu

El Grup Municipal de Compromis presenta en l'Ajuntament una petició perquè en el període de l’estiu els menjadors escolars seguisquen donant servei a aquells xiquets que ho necessiten. 
Per a Compromis la pobresa infantil és la pitjor de les xacres que afecta a la civilització actual. Segons dades d’UNICEF  es parla que al món hi ha 600 milions d’infants que viuen en la pobresa absoluta, i si afegim que més de 200 milions de xiquets i xiquetes pateixen explotació laboral el balanç no pot més que qualificar-se d’absolut fracàs.
Si mirem les xifres de l’estat espanyol, tenim pocs motius per a l’optimisme, segons UNICEF a l’Estat Espanyol hi ha més de 2.200.000 de xiquets estan per davall del llindar de la pobresa, i se situa en el lloc 26 i 29 respecte a la taxa de pobresa infantil. Per últim les dades també mostren que les llars amb xiquets amb tots els seus membres adults en situació d’atur ha crescut un 120 % entre els anys 2007 i 2010.
En un context com l’actual, no pot ser que la pobresa infantil estiga invisible en el discurs polític, és per això que es fa especialment necessari posar als xiquets i xiquetes i a les seues famílies en el cor de l’agenda política.
La Regidora Dory Cortes manifesta que aquest municipi està actualment al capdavant en la taxa d'atur en relació a la població potencialment activa i que supera el 28% el que significa que la situació econòmica de moltes famílies és difícil i posa de manifest l'alta probabilitat que moltes famílies es troben en una situació de dificultat per a adquirir aliments bàsics, la qual cosa agreuja en particular la situació de desnutrició de xiquets i xiquetes de la localitat.
Encara que per part d'algunes ONG’s de la localitat en col·laboració amb l'Ajuntament s'està repartint aliments i intentant cobrir algunes necessitats més urgents. La realitat indica que no és suficient i que aquest Ajuntament té l'obligació de fer tot el possible i utilitzar tots els recursos disponibles per a pal·liar aquesta situació
Els professionals del sector educatiu estan alertant que, cada vegada, són més els xiquets i xiquetes que no es porten l’esmorzar al col·legi, i fins i tot, en els casos més greus, alguns d’ells el dinar és l’únic menjar que fan complet al dia. Este més de juny ha deixat de funcionar el menjador escolar per a totes i tots estos xiquets. Recordem que la beca de menjador ja ha acabat o ha deixat de ser suficient per costejar eixa menjada, en ocasions l’única d’alguns  xiquets i xiquetes.
El nostre ajuntament a hores d’ara hauria de tenir previst que és el que va a passar amb ells i com va a resoldre aquesta problemàtica més pròpia d’un país subdesenvolupat que d’un país que es vol situar en el grup dels països del primer món. 
Per tot açò, el Grup de Compromis ha fet la peticio al Govern Municipal en el següent sentit: PRIMER.-   Que l’Ajuntament, de forma urgent i immediata, habilite els mecanismes amb els Serveis Socials i els centres escolars que salvaguardant la dignitat de les criatures i de les seues famílies garantitze que tots els xiquets i xiquetes crevillentins tinguen l’alimentació garantida també en els mesos d’estiu, mesos en els que no funciona el menjador escolar.  
SEGON.- Que s’habilite de forma immediata la partida pressupostària corresponent per fer front a les despeses que es deriven de la posada en funcionament de la proposta anterior.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario