miércoles, 26 de junio de 2013

EUPV-ERPV  ha presentat una moció per demanar la gestió directa de la neteja d'edificis municipals 

El grup municipal d'EUPV-ERPV  ha presentat una moció per al plenari de dimarts 25 de juny en la qual demanen la recuperació del servei municipal de neteja d'edificis públics perquè entenen que és més econòmic, més transparent i permet repartir el treball entre els crevillentins i les crevillentines.

Per al regidor de la coalició d'esquerres, Daniel Galvany "no trobem ni una evidència que demostre que el  model de privatització del servei de neteja signifique una millora en la prestació del servei per mitjà d'una empresa privada, mentre que hem pogut contrastar en les últimes setmanes la falta de control per part de l'administració local d'empreses com la de jardineria que han incomplit les condicions pactades amb l'ajuntament en el plec".

Per a Daniel Galvany, "el model de privatització i la falta de regulació és el model que ens ha portat a la crisi". En sentit, Galvany ha recordat que "si les activitats  dels bancs i la construcció hagueren estat controlades, actualment no hauríem de lamentar la falta de treball i la situació de misèria que moltes persones estan patint".

En paraules del regidor d'EUPV-ERPV, "Si el govern de la dreta tinguera voluntat, el fet de recuperar la gestió del servei de neteja també implicaria la possibilitat de trobar fórmules per poder repartir el treball, cosa que amb el model privatitzat, el govern del PP es troba lligat de mans i no té marge de maniobra en este sentit per poder generar més llocs de treball".

Amb tot, un altre motiu pel qual el grup municipal EUPV-ERPV ha demanat la municipalització del servei de neteja ha sigut pels motius econòmics ja que, segons Galvany "amb la recuperació de la gestió pública, de la gestió directa, l'ajuntament no pagaria ni el 12% de benefici industrial que li correspom a l'empresa ni el 21%  d'IVA, amb la qual cosa, l'ajuntament tindria un estalvi prop de 30%, uns 300.000 euros a l'any que podríem destinar a altres partides com les de benestar social, beques o foment del treball".

EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario