martes, 3 de septiembre de 2013

EUPV-ERPV denuncia la falta de manteniment i deixadesa del patrimoni històric i cultural per part del govern del PP

El Grup Municipal EUPV-ERPV denuncia la falta de manteniment i deixadesa del patrimoni històric i cultural de Crevillent per part del govern de César Asencio, arran d’una nova solsida que ha patit el conjunt hídric de la Font Antiga, aquesta vegada en un tram proper als Pontets i a conseqüència de les pluges de la setmana passada.

 El regidor de la coalició d’esquerres, Daniel Galvany, ha recordat que els qanats de Crevillent suposen un patrimoni hidrològic incalculable i han sigut objecte d'estudi per part dels experts i són un referent en tot el món. El govern del PP, tot i que governa a la nostra localitat des de fa prop de 20 anys, no ha tingut cap interés a protegir aquest patrimoni de gran vàlua i a hores d’ara es troba en un estat ruïnós com a conseqüència directa de la desídia i abandonament del govern de César Asencio i de la Generalitat Valenciana.

Aquest grup municipal vol recordar que diferents estudiosos de les universitats del país, com ara de la Universitat de Barcelona, han elogiat en el passat aquest tresor històric dels qanats de Crevillent com a peça de gran valor que s’hauria de protegir, no sols pel valor historicoartístic i perquè forma part de la identitat pròpia d’aquest poble sinó també per les possibilitats d’aprofitament econòmic derivat del turisme cultural si s’implementaren mesures de restauració, manteniment i foment d’aquesta infraestructura mil•lenària.

El regidor de la coalició, Daniel Galvany, ha volgut transmetre el seu total rebuig i indignació davant la política de destrucció del patrimoni històric de Crevillent de l’alcalde César Asencio. Una nefasta política que és una senya d’identitat del Govern local de dreta, incapaç de mostrar un projecte seriós per a Crevillent que estiga basat en el respecte a les nostres senyes d’identitat culturals i històriques més valuoses.

En declaracions de Galvany, “l’alcalde no ha tingut cap escrúpol a l’hora de malgastar, per exemple, 100 milions de pessetes en un obelisc que espanta al turisme i, en canvi, no ha destinat ni un cèntim al manteniment i foment del conjunt hidrològic de la Font Antiga.” La qual cosa és una mostra de la política destructiva del govern local, que deixa el nostre municipi sense cap atractiu cultural, ni per als possibles visitants ni per als crevillentins mateixos.

Aquest grup municipal demana al govern de César Asencio, doncs, que actue d'una volta per totes i protegisca i pose en valor aquest patrimoni. Així mateix, anima als veïns i veïnes de Crevillent a exigir responsabilitats a un govern que no respecta les nostres arrels i que ignora deliberadament el potencial turístic que es podria assolir si es posara en valor aquest conjunt hidrològic únic.
 
 
 
EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario