viernes, 17 de enero de 2014

EUPV-ERPV: “Apostem per una recaptació justa dels impostos”

El Grup Municipal EUPV-ERPV ha presentat una sèrie de mesures relacionades amb l’ Impost de Bens Immobles, que el govern del PP no ha volgut acceptar argumentant que la legalitat no ho permet. 

Malgrat això, el regidor d’ EUPV-ERPV Vicent Selva ha qualificat de aquestes mesures com “possibles, realistes i justes, que s’ estan portant a terme en diferents graus a diversos municipis de tot l’ Estat Espanyol, amb exemples tan diversos com Carreño a Astúries, Vitòria al País Basc o Granada a Andalusia, entre molts altres; i que si al nostre poble no es fa és per falta de voluntat de l’ equip de govern, insensible amb les necessitats reals del nostre poble. Sembla –ha continuat Selva- que el Sr. alcalde ha oblidat que la majoria de crevillentins no guanya els 8000€ mensuals que cobra ell”.  Per tant, EUPV-ERPV ha assegurat que presentaran al·legacions durant el període d’exposició pública.

Entre les propostes d’ EUPV-ERPV, destaquen, bonificacions en funció de la capacitat econòmica, l’augment de l’impost a les grans empreses o el recàrrec a les vivendes buides, especialment les que son propietat dels bancs.

Segons Selva, la bonificació social de l’ IBI es basa en “que cadascú pague impostos en funció de la seua capacitat, bonificant famílies i persones tenint en compte el número de membres de la família, si superen el Salari Mínim Interprofessional, si estan aturats, si hi ha ingressos familiars o si han esgotat els subsidis per desocupació”.
En quant al recàrrec als immobles desocupats, Selva ha remarcat que es tracta “d’aplicar un recàrrec a aquelles propietats, especialment les dels bancs, que estiguen desocupades de forma permanent”. Així, ha assenyalat que “és necessari que ja que els bancs s’han rescatat amb diners públics, se’ls ha d’ exigir que col·laboren en major grau”. 

La tercera proposta, és que “aquells immobles destinats a determinats usos diferents al de vivenda, d’ alt valor catastral puguen pagar un percentatge major en aquest impost. Així –ha continuat Selva-, es podria demanar a determinats grans comerços i hipermercats, que continuen guanyant diners malgrat la crisi que col·laboren en funció de la seua capacitat.”

EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario