miércoles, 26 de febrero de 2014

Compromís aposta per les primàries obertes com a métode d'elecció de la seua llista per a les europees

La coalició Compromís ha decidit donar un pas més cap a la transparència i la participació i ha encetat un procés de primàries on seran els propis ciutadans i ciutadanes els qui decidirán com es conformarà la llista de la coalició per a les properes eleccions europees. Per a això s’ha elaborat un reglament que té per objecte la regulació d’eixe procés electoral simplificat de primàries que ha de donar lloc a la formació de la candidatura.

Es realitzarà a tot el territori valencià un doble procés de primàries obertes a la ciutadania: un per a la tria de la persona que encapçala la llista i un altre per a la tria de la resta de la candidatura on tot el món que vulga podrà participar sempre i quant siga resident al País Valencià i tinga més de 16 anys. Aquestes persones hauran d’inscriure’s en un cens per poder votar i ho podrán fer per tres víes: telemàticament del 17 al 19, per correu postal del 6 al 15 o presencialment el dia 21 a la seu de Compromís per Crevillent.

Per a la portaveu local, Aitana Mas, “les primàries són una expressió inequívoca de la nostra ferma creença en la democràcia participativa interna i externa, a més de la nostra aposta ferma per una regeneració democràtica urgent de la política”. Aitana Mas afirma que “no som un partit clàsic a l’ús com el PP i el PSOE, sinó una formació més oberta a la ciutadania”, “les primàries no són més que un exemple d’un projecte plural i divers, un reflexe d’allò que volem ser i d’allò que som, de com ens presentarem a la societat i de com governarem el País Valencià”.

Afegeix Aitana Mas que “Per primera volta els crevillentins i les crevillentines que compartisquen els principis de la nostra coalició tenen l’oportunitat de participar en unes primàries obertes que trenquen la manera tradicional de fer les llistes, tot un procés novedós on els ciutadans seran els protagonistes  i confeccionaran la candidatura”.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario