martes, 23 de septiembre de 2014

Galvany: “El govern de la dreta adjudica obres i serveis a empreses que subcontracten a empreses de familiars de regidors del poble”

El grup municipal EUPV-ERPV ha denunciat als mitjans de comunicació que el govern local del Partit Popular adjudica contractes  d’obres i serveis a empreses que finalment acaben subcontractant a empreses de familiars directes de regidors de la corporació municipal.

En desembre de 2013, la coalició d’ EUPV-ERPV va denunciar que l’empresa adjudicada per a la construcció del camp de futbol de gespa artificial pertanyia a la família d’un diputat provincial que, alhora, estava involucrada en escàndols relacionats amb la trama de corrupció Gürtel. En este sentit, Galvany ha manifestat que “finalment l’empresa adjudicatària del moment va acabant subcontractant a una empresa de Crevillent que té relació directa amb la regidora d’hisenda”. Galvany ha manifestat que l’adjudicació de l’obra “va ser feta com a contracte menor, inferior a 60.000€, -l’obra es va pressupostar en 59.546€-  amb la finalitat de no haver de seguir obligatòriament el sistema de concurs públic”.

En febrer de 2013, la coalició d’esquerres va demanar una comissió d’investigació  en relació a la facturació per part de l’Ajuntament de Crevillent a la tenda del germà de Rafael Candela De la Fuente que en set anys havia facturat a l’Ajuntament més de 215.000 euros. Galvany ha volgut recordar que “el tracte de favor a esta empresa del germà és encara existent a dia de hui”.


Des de la coalició d’esquerres per mitjà del seu regidor han volgut evidenciar que “ tant la contractació de les obres realitzades en el tancat metàl·lic de la Casa Parc-Museu Arqueològic i Paleontològic  com la contractació, per exemple, de concerts de cap d’any a familiars directes de regidors de la corporació són una constant de la manera de fer del govern de la dreta local”

Amb tot, Galvany ha volgut denunciar que “el que queda clar és que quan el Partit Popular gestiona els recursos públics els utilitza de forma sistemàtica per afavorir i donar tractes de favor als seus” per això mateix –ha remarcat Galvany- “són temps de recuperar les institucions amb l’única finalitat de democratitzar-les”.

EUPV-ERPV