lunes, 23 de marzo de 2015

EUPV-ERPV presenta una moció per a instar a la Conselleria d’Educació a un nou acord de professorat interí

El grup municipal L’Esquerra ha presentat una moció per a la seua aprovació per al proper ple de març en la qual demana que l’Ajuntament de Crevillent inste a Conselleria d’Educació a negociar un nou acord per al professorat interí.

Segons el regidor de la coalició Daniel Galvany  “l’acord actual de professorat interí  signat per conselleria i alguns sindicats en abril de 2013 està basat en una reordenació de les borses que té com a objectiu desprestigiar l’ensenyament públic  ja que, entre altres motius, mostra un menyspreu absolut cap a un dels principis fonamentals que regix la contractació en el món del treball: l’experiència laboral”.

Per a Galvany “el nou acord d’interins desregula les borses de treball i ataca de forma frontal al principi bàsic d’estabilitat laboral  ja que molts docents, d’entre els quals mestres i professors de Crevillent, van ser reordenats l’any 2013 i van perdre el seu lloc de treball, alguns dels quals encara no han treballat i se’ls ha condemnat a l’exclusió social”.

Galvany ha manifestat que “un dels objectius en què es basava la Conselleria d’Educació per aprovar l’acord era garantir treball a aquells que estaven per darrere del llistat i havia aprovat oposicions, però en realitat les xifres ens diuen el contrari. Els suposats beneficiats del nou acord –ha continuat Galvany- no només no ho han sigut sinó que patiran les conseqüències de noves reordenacions i desregularitzacions”.

El regidor de la coalició ha expressat que “si continua vigent este acord, en les oposicions de 2015, es produirà una segona onada de reordenacions i molts docents d’infantil, primària, secundàris, cicles formatius, EOI i conservatoris, perdran el seu lloc en les borses de treball i l’ensenyament públic perdrà també la seua experiència adquirida en estos anys, una jugada perfecta per aquells que ni creuen ni aposten per l’ensenyament públic”.

Amb tot, des del Grup Municipal EUPV-ERPV han volgut deixar clar per mitjà del regidor Daniel Galvany que “lúnica manera de garantir treball i millorar l’educació pública no és modificar l’ordenació de les borses sinó deixar de retallar plantilles -5000 docents en quatre anys- augmentar-les i millorar-les per atendre correctament les necessitats de l’alumnat”.

EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario