viernes, 8 de febrero de 2013

Entrevista SOMCrevillent a Ignasi Candela (Compromís)


Para poner punto y final a las entrevistas a los diferentes políticos de Crevillent, hoy tendremos la última, y por tanto entrevista a un político de Compromís, que en este caso ha sido elegido Ignasi Candela.

Las preguntas, al igual que con Jorge, Josep y Alejandro, versan sobre política actual y juventud.

SOMCrevillent: Por qué se metió usted en política? 

Ignasi:  La meua concepció de què ès la política va molt més enllà d'estar en un partit polític. Per tant, considere que tots en certa mesura quan parlem en la gent fem política, debatent i formant-nos opinions. El fet d'estar en la Coalició Compromís, i ser el seu portaveu a la comarca, ve marcat per la reflexió sobre quin és el millor instrument per canviar les coses. I en este sentit, pense que Compromís és la millor opció, ja que, Compromís és la suma de gent diversa que tenim en comú estar farts de les polítiques del PP.

SC: En que porcentaje de la política a nivel nacional cree usted que se puede confiar? Y a nivel local? 

I:  No sabria dir-te un percentatge, i no crec que siga eixe el tema. El descrèdit de la política ve marcat per l'existència de corruptes i corruptors. Al mateix temps, hi han milers de persones que treballem per canviar les coses, siga des de partits o associacions, ja que estem segurs que hi han alternatives.


SC: Como se ha dicho, prohibiría las juventudes de los partidos o las incentivaría? 

I: Ni una cosa ni l'altra. Les organitzacions juvenils de qualsevol partit han de servir per a donar aire fresc a les organitzacions. És a dir, es tracta d'una eina importantíssima per dinamitzar, encara molt més, les organitzacions. A més a més, segons la meua experiència en joves amb iniciativa i joves amb compromís, em resultaria complicat parlar de joventuts, ja que, Compromís arreu del País Valencià es caracteritza per una força política i social jove i il·lusionadora. Ara estem veient com quasi 5000 persones s'han adherit al projecte Compromís, i gran part són joves.

Per tant, nosaltres tot i tenir joves de Compromís, som una força social i política on els joves tenen càrrecs de responsabilitat a l'organització.


SC: Cuál cree que es el principal problema en Crevillent? 

I: El principal problema que ha tingut Crevillent és un govern que s'ha dedicat a viure sense tenir cap compromís amb el poble. No han fet polítiques, sinó més bé han anat vivint de la inèrcia econòmica dels últims anys. I ara s'adonen que han deixat al poble sense cap estructura econòmica forta, sense serveis públics de qualitat, sense dotacions culturals...

SC: Política como oficio o política como servicio a la sociedad? 

I: Política com a canvi i transformació. Política per superar esta crisi. I sense cap dubte de servei a la societat.


SC: Cree usted que es necesario tener un bagaje laboral antes de entrar a un organismo público mediante la política? 

I:  Allò important per a estar en les institucions és la vocació de servei al poble, la honestedat en la gestió, defendre els interessos del conjunt de la ciutadania, i per suposat, no estic d'acord amb la professionalització de la política.

SC: Animaría a los jóvenes a meterse en política? 

I: Els animaria a que reflexionaren, llegiren i es crearen pensament crític i que ells/elles decidiren. No tot és política partidista, hi ha que fer política a tots els àmbits de la vida per a canviar esta situació.


SC: Cómo es la política por dentro? Tan mala como la vemos desde fuera o tan noble como la pintáis desde dentro? 

I:   La política està en tots els aspectes de la vida. I la política deixa de ser política quan deixa de ser un acte noble i de servei a la ciutadania. Es torna, aleshores, en un acte lamentable i de pràctiques mafioses.

Per tant, és necessari que els ciutadans/es es preocupen i participen en política.
Hi han polítics/es honestos, i polítics corruptes.


SC: Cómo sería un Crevillent con Compromís en el poder? 

I: Seria un ajuntament obert, participatiu i transparent. Així, en este sentit, són totes les propostes que hem anat fent durant estos anys. I sobretot, que situaria a les persones com a eix central.


SC: Podrías decir algo bueno del alcalde en estos años? 

I: A nivell personal no el conec, així que no puc dir res. A nivell polític, hi ha una cosa molt bona i es que s'està acabant el seu cicle polític.


SomCrevillent



2 comentarios:

  1. "A nivell polític, hi ha una cosa molt bona i es que s'està acabant el seu cicle polític."

    Cuanta rabia e inferioridad transmite esta frase, compromis en estado puro.

    ResponderEliminar
  2. Me esperava més de Compromís. UN poc fluxet, molt correcte, molt convencional.

    ResponderEliminar