miércoles, 13 de marzo de 2013

EUPV-ERPV van commemorar el Dia de la Dona per demanar la igualtat real


La unitat d’esquerres de Crevillent va commemorar el passat divendres el Dia de la Dona Treballadora amb un acte-homenatge a les dones crevillentines com a transmissores de la nostra cultura popular.

El passat divendres 8 de març, el grup d’esquerres de Crevillent d’Esquerra Unida i Esquerra Republicana del País Valencià van voler destacar el paper de la dona com a transmissora de la nostra cultura popular, una cultura molt important ja que ens ajuda a formar la nostra pròpia personalitat dins d’un col•lectiu.

I és que, des de la Coalició d’Esquerres de Crevillent, han volgut remarcar este any que la literatura popular és una important via d’accés per al coneixement de la nostra realitat, del món que ens envolta, i les dones, en especial, tenen un paper molt important en la transmissió de la nostra cultura i la nostra llengua.

L’acte, al que assistiren més de 60 persones, va constar de diverses parts. En primer lloc vam projectar el documental Les dones: dipositàries i transmissores de la cultura popular , un documental sobre testimonis de dones valencianes i crevillentines produït pel crevillentí Vicent –Josep Pérez i Navarro. Tot seguit es va fer un col•loqui per compartir opinions sobre el documental i després, gràcies al grup de danses de Crevillent Amics de la Pleita, gaudírem dels balls populars més coneguts de Crevillent. Finalment, es va oferir  una “picaeta” per continuar la celebració del Dia de la Dona Treballadora.
 
Per últim, Esquerra Unida i Esquerra Republicana volen agrair a tots els participants la seua assistència, amb el convenciment de que aquests tipus d’ actes ajuden a prendre consciència de la necessitat de la igualtat real entre les dones i els homes.



EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario