lunes, 11 de marzo de 2013

II Calçotada popula i Jornades Mediambientals a Crevillent

El proppassat dissabte 9 de març va tenir lloc la 2a Calçotada Popular a Crevillent, que té com a objectiu la difusió de la gastronomia popular de les nostres terres i l’obtenció de fons per a la realització de les Jornades Mediambientals. Aquest any ha estat organitzada de nou per les quatre associacions que des de fa anys organitzen també les Jornades Mediambientals: Colla Ecologista-Cultural “El Campanà”, Amics de la Natura, l’Associació de Veïns i Veïnes “Partida Catxapets” i el Casal Jaume I de Crevillent. Enguany, a més, ha col·laborat l’Associació “Terra Viva” d’aliments ecològics. 

Hi van assistir més de 100 persones i es va realitzar a l’Ateneu Cultural “La Coveta”, en el Barri de la Salut (C/Llorens 82). El menú va consistir en diversos aperitius, pa amb tomata i allioli, gatxamiga i migues vegetals, calçots amb la seua salsa romescu típica i miguelets com a dolços. 

Les associacions organitzadores valoren molt positivament la jornada, ja que hi ha hagut molt bona resposta per part de la gent, cobrint i superant les expectatives i refermant esta activitat per a tots els anys. 

Aquesta setmana continuen les activitats de les XIII Jornades Mediambientals amb la xerrada “Risc tòxic inadvertit dels contaminant ambientals. Efectes per a la salut”, a càrrec d’en Javier Esteban, professor a l’Institut de Bioenginyeria de la Universitat Miguel Hernàndez, que es durà a terme aquest dijous 14 de març a les 20 hores i a la Casa de Cultura de Crevillent; una altra xarrada, “L’agricultura ecològica: una alternativa de futur”, a càrrec d’en Vicent Bordera, expert en agricultura ecològica i biodinàmica, tindrà lloc el divendres 22 de març a les 20 hores, també a la Casa de Cultura de Crevillent. Les Jornades de 2013 finalitzaran amb una visita a un hort ecològic local, el dissabte 23 de març. Tots aquells que vulguen assitir-hi, s’hauran d’apropar al monument a la festa situat al Passeig de Fontenay el dissabte a les 9, com a hora d’eixida.





Nota de Prensa Casal Jaume I

No hay comentarios:

Publicar un comentario