miércoles, 24 de abril de 2013

El Casal Jaume I anima a acudir a la manifestació del 27 d'abril a València


El Casal Jaume I de Crevillent anima a acudir a la tradicional manifestació que Acció Cultural organitza tots els anys a València amb motiu de la diada del 25 d’Abril. Aquest any tindrà lloc el proper dissabte 27 d’Abril.

El 25 d’abril es compliran 306 anys de la derrota de les tropes austracistes a la localitat castellana d’Almansa. Aquesta fita va suposar la derogació dels furs (constitucions pròpies) del Regne de València duta endavant pel candidat borbònic Felip V. Entre d’altres, el decret de Nova Planta promogut pel Borbó prohibia la utilització de la nostra llengua pròpia o la supressió de les corts del Regne de València. Al mateix 1707, data d’aquesta famosa batalla, va tindre lloc una altra fita important i fatídica per a nosaltres, els valencians: la crema de la ciutat de Xàtiva.

La manifestació d’aquest any es convoca baix el lema “Per un finançament just per al País Valencià”. El País Valencià és l’únic territori de l’estat amb la renda per sota de la mitjana estatal que és contribuent net, els valencians paguem molt i rebem poc. A més, la crisi i la corrupció han fet més greu el problema. Sense finançament, no hi ha estat del benestar ni projecte de país. Queixar-nos i denunciar no és suficient, hem de buscar una alternativa, i el finançament és futur.

Els valencians i valencianes hem de tenir un altre model de país. Perquè som un poble viu, hem de continuar treballant de manera unida, conjunta i positiva per construir el model de país que ens mereixem. Un País amb justícia social, que defensa el futur del territori davant l’especulació urbanística i l’atac continu a la llengua i la cultura.

Per això, el Casal Jaume I de Crevillent anima a participar a totes aquelles persones i associacions, que dia a dia, lluiten per evitar l’erosió dels drets i les llibertats socials, com les retallades, la corrupció dels governants i la casa reial, un model econòmic que produeix crisi, el tancament de televisions i el continu atac a la llengua i cultura pròpia.

Després de la manifestació, com és habitual, hi haurà a Burjassot un concert reivindicatiu que comptarà amb les actuacions de Fermin Muguruza, Orxata Sound System i At Versaris.

Eixirà un autobús des de Crevillent cap a València. Les entrades del concert i l’autobús es podran comprar de manera anticipada, amb un preu més reduït, al Casal Jaume I de dilluns a divendres de 7 a 9 de la vesprada.

Ix al carrer i participa!!!



Casal Jaume I

No hay comentarios:

Publicar un comentario