viernes, 12 de abril de 2013

EUPV-ERPV aposta per la creació del Banc de Terres per impulsar l'económia local


El Grup Municipal EUPV-ERPV considera que davant l’alt nombre d’aturats que el nostre poble patix, és necessari que l’Ajuntament prenga una posició clau en la dinamització de l’ economia, prenent decisions urgents i innovadores que puguen donar solucions a un problema greu com es la desocupació.
Per això, el Grup Municipal EUPV-ERPV, ha optat per presentar per a ser debatuda una vegada més per al següent ple una moció en la qual busquem l’ acord de tota la Corporació Municipal per crear un Banc de Terres, eina que en altres localitats  properes de les comarques del Vinalopó ja han posat en funcionament  governades pel Partit Popular com ara Elx o Novelda.
En paraules de Daniel Galvany, regidor de la coalició d’esquerres “el Banc de Terres és un instrument que permet que terres de qualitat que no estan sent cultivades puguen ser accessibles a persones, empreses o cooperatives per tornar a treballar-les. Així l’ ajuntament després d’ inventariar totes les parcel·les útils del terme municipal,  actuaria d’ intermediari entre els interessats i els propietaris.
“A més – ha remarcat el regidor- la tasca de l’ ajuntament no hauria de limitar-se a aquesta intermediació, si no que contemplem que hauria implicar-se en la formació dels agricultors, amb cursos o tallers relacionats amb la innovació en tècniques agràries i per fomentar l’ agricultura ecològica. Per últim –ha continuat el regidor- l’ Ajuntament s’ implicaria amb la distribució dels productes donant assesorament legal per a la creació de cooperatives de productes, organitzant mensualment un mercat dels productes del Banc de Terres, adquirint productes ecològics per a dependències públiques, com els menjadors de les escoles o creant una marca pròpia per als productes crevillentins.”

Per tot açò des del Grup Municipal d’ esquerres han assenyalat que aquesta proposta és una bona oportunitat per protegir i promoure el sector agrari, en uns moments en el que la indústria tradicional a Crevillent està en hores baixes i no pot donar treball a gran part dels parats crevillentins. A més esta actuació permetria mantindre net l’ entorn del nostre municipi i a conservar en bon estat el nostre patrimoni natural.


EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario