lunes, 20 de mayo de 2013

Es crea la plataforma ciutadana “Crevillent No al macro abocador- Crevillent No al macro vertedero”


El passat 2 de maig de 2013 es va realitzar una assemblea de veïns a la casa de cultura on es
constituir la plataforma ciutadana “Crevillent No al macro abocador - Crevillent No al macro
vertedero”. A la reunió, on van acudir ciutadans, associacions i diversos col·lectius de Crevillent, es va marcar com a objectiu principal evitar la instal·lació d'un macro abocador de residus urbans als peus de la Serra de Crevillent —terme municipal d'Albatera.

El portaveu de la plataforma, Francesc Candela, va dir: “Volem que l'Ajuntament es pronuncie
desfavorablement a la instal·lació del macro abocador a la serra de Crevillent. A més, pressionarem el consistori perquè adopte un nou model de gestió de residus urbans que evite micro abocadors dispersats pel municipi”. Així, la plataforma naix amb la intenció que s'aposte clarament per la recollida selectiva i el reciclatge real i treballarà per conscienciar els ciutadans de Crevillent sobre aquest problema i les possibles solucions.

A dia d'avui, la plataforma està formada per un total de 15 associacions i partits polítics que
s'oposen al macro abocador per diverses raons. D'una banda, hi ha el greu perjudici que aquestes instal·lacions poden suposar per a la salut de les persones: s'emplaçaria just sobre els canals del Taibilla que porten l'aigua que es consumeix a Crevillent, a més, s'han fet estudis que demostren que el nombre de càncers, malalties respiratòries i al·lèrgies és major a les poblacions properes als abocadors.

D'altra banda, cal esmentar les conseqüències ecològiques derivades de la instal·lació d'esta
infraestructura: contaminació d'aigües subterrànies, emanació de gasos nocius, augment del risc d'incendis, degradació del paisatge proper per la presència de residus transportats pel vent, etc. Fins i tot es veurien perjudicades les especies de fauna i flora de la Serra de Crevillent i els seus voltants, d'entrada, per la presència de grans quantitats de gavines que desplaçarien moltes espècies ornitològiques autòctones; però també pel fet de estar prevista la instal·lació de l'abocador en una zona amb espècies de flora autòctones i úniques que podrien desaparèixer.

En conclusió, per totes aquestes raons, els col·lectius i les persones integrants de la plataforma esperen rebre el suport de la societat crevillentina per lluitar contra aquesta nova agressió a la salut de les persones i el patrimoni ambiental del poble.


Col·lectius adherits:
· Colla Ecologista El Campanà
· Plataforma de dependents
· Col·lectiu d'Aturats
· Terra Viva
· Amics de la Natura
· CCOO
· Casal Jaume I Crevillent ACPV
· Associació d'Afectats del Càncer
· Associació de Veïns Penyeta Reona
· Associació de Veïns Catxapets
· Compromís
· EUPV
· ERPV
· PSOE
· Joventuts socialistes

No hay comentarios:

Publicar un comentario