lunes, 22 de julio de 2013

EUPV-ERPV: “Segons la Llei, la planta d’ ABORNASA no pot estar al Parc Natural d’ El Fondo”


El grup municipal EUPV-ERPV ha presentat al·legacions al “Pla Especial en zona II, àrea d’esmorteïment d’impactes al Parc Natural de El Fondo de Crevillent” amb la finalitat de preservar el paratge natural, la salut dels crevillentins i perquè la planta de transferència de residus gestionada per ABORNASA no complix els requisits legals establerts.   

La condició del lloc com a part de la Xarxa Natura 2.000 que no contempla el mateix Pla realitzat per l’empresa, el problema de la qualitat de l’aigua o la incompatibilitat de l’activitat de l’empresa amb la classificació del terreny com a no urbanitzable protegit, són segons Galvany “els motius pels quals presentem les al·legacions sol·licitant que este pla no siga autoritzat per Conselleria de Medi Ambient”.

A més, segons el regidor d’EUPV-ERPV, “el Pla Especial del Parc Natural de El Fondo ha sigut redactat per la mateixa empresa i no, com segons marca la llei, per part de l’Ajuntament de Crevillent”. En este sentit, Galvany, ha manifestat que “este Pla no només s’ha presentat fora de termini sinó que, a més, no complix la llei i  ve influït per interessos particulars”. 

Amb tot, segons Galvany “tot allò relacionat amb la planta d’ABORNASA és un seguit de despropòsits”. Galvany ha remarcat que “esta planta des de fa anys no complix la llei de contractes públics, no disposa d’un estudi d’impacte ambiental i  la seua activitat és incompatible amb la legislació mediambiental”. En este sentit, Galvany ha manifestat que ” si el sr. Asencio encara no ha tret a concurs públic este servei és perquè estaven esperant la legalització de la planta, per tant, este Pla Especial presentat és una enganyifa que no respon ni a la llei ni als interessos públics”

No hay comentarios:

Publicar un comentario