miércoles, 23 de octubre de 2013

EU dona suport a la vaga educativa de demà

Esquerra Unida Crevillent anima a la ciutadania a participar en les mobilitzacions per la vaga educativa el proper 24O amb sindicats i plataformes en defensa de l’ensenyament públic.

El Govern del PP, des de la seva ideologia estretament mercantilista ("menys Estat i més mercat"), està accelerant un procés privatitzador, començat anys enrere, amb l'objectiu de convertir l'escola pública en subsidiària de la privada. Des de la seva arribada al govern, el PP ha retallat 5.212.000 d'euros en educació, i les últimes dades adverteixen de l‘accelerat deteriorament del nostre sistema educatiu públic, que guanya estudiants però perd docents, perd inversió en serveis educatius i programes de suport a l'alumnat , perd beques i ajudes a l'estudi, etc. Tot això posa de relleu que les brutals retallades del govern del PP atempten contra la qualitat i l'equitat de l'educació pública, única garant del dret universal a l'educació en condicions d'igualtat.

Des d'Esquerra Unida denunciem que l'aplicació de les mesures que es recullen a la LOMCE suposaria el principi de la fi del model d'educació pública que s'ha anat conquerint  durant dècades, i la seva substitució gradual per un sistema educatiu mercantilitzat, on la qualitat estaria íntimament relacionada amb el poder adquisitiu de les famílies. La LOMCE pretén estendre i potenciar territoris escolars reservats a les elits, excloent les filles i fills de la classe treballadora a l'hora d'accedir a determinats nivells i centres educatius. S'impulsaran centres de diferent nivell, segons els contextos socioeconòmics, fomentant l'especialització i "excel·lència " dels uns en detriment dels altres, en lloc de garantir el dret universal a una educació de qualitat per a tots i totes.

 Per estes raons entre d’altres el col·lectiu d’Esquerra Unida Crevillent diu NO A LES RETALLADES!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario