jueves, 10 de octubre de 2013

EUPV-ERPV insta a l’equip de govern a una ofensiva local contra la temporalitat i estancament del treball

El grup municipal EUPV-ERPV a partir de les dades aparegudes referents a la desocupació en Crevillent que mostren un nombre de 5.259 persones aturades ho considera una xifra que qualifica de desesperant per a moltes famílies de la localitat. La tendència de creació de treball de setembre que sol ser positiva a les poblacions d’interior, contràriament al que ocorre en la costa, no ens pot deixar d’eludir que des de setembre de l’any passat a este només ha hagut una baixada de desocupació de 87 persones, inferior a les dades d’este mateix mes, el que confirma lluny de satisfaccions la temporalitat i estancament del treball que es crea.

Des d'EUPV-ERPV asseguren que aquestes dades són una mostra més de la falta d'idees i de projectes del govern local de la dreta i les seues polítiques errònies dirigides a enriquir a una minoria i fer més pobres a la majoria.

En paraules de Daniel Galvany “hi ha governs en molts ajuntaments de tots els colors polítics que han fet de la creació de llocs de treball una prioritat de la seua acció política, de la seua acció de govern”, En este sentit, Galvany ha volgut posar com a exemple l'ajuntament d'Albatera que, a banda dels plans vinguts de la Diputació o la Generalitat, ha anunciat un programa a escala local de foment del treball que tenia com a intenció la creació de 40 llocs de treball.

Per a Daniel Galvany “el grup municipal d'EUPV-ERPV no ens distingim per ser un grup polític de crítica fàcil i des de l'inici de la legislatura hem volgut fer propostes per a la creació de llocs de treball des del punt de vista municipal”. A més “pensem que s’ha de passar de fer declaracions de caràcter mensual de pujades i baixades, a crear una tendència positiva que siga permanent i per a la qual cosa calen noves idees”

El regidor d'esquerres ha volgut recordar que “la iniciativa de la creació del Banc de Terres ha generat desenes de llocs de treballs en moltes localitats valencianes. Aquesta falta d'inicitiva del PP local – ha continuat Galvany- fa que Crevillent no tinga una tendència a créixer de manera permanent i estiguem comentant continuadament de les dades que es publiquen a principi de cada mes”.

En eixe sentit, Galvany ha afirmat que “la recuperació de la gestió de la neteja d'edificis públics és un altra proposta que permetrà a l'ajuntament no només la millora del servei sinó també la possibilitat de crear més llocs de treball perquè ens estalviaríem el 21% d'IVA més el benefici industrial que actualment té SELESA. A banda de trobar fórmules que ens permeta repartir millor el treball, cosa que amb el model privatitzat del PP és impossible”.

Amb tot, des d'EUPV-ERPV han volgut recordar que han fet propostes al llarg de la legislatura com la creació d'una borsa de treball per tasques municipals basada en criteris socials, un pla de rehabilitació del centre històric o l'augment de les partides al foment de l'economia.

EUPV-ERPV