viernes, 29 de noviembre de 2013

Compromís considera un atentat a la democràcia el tancament de RTVV

Compromís per Crevillent considera que el tancament de RTVV suposa el major atemptat als drets dels valencians des que s’instaurà la democràcia.

La posada en marxa de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), les primeres ràdio i televisió públiques estrictament valencianes, a l'any 1989, va representar una oportunitat històrica per tal de dotar al País Valencià d'una eina fonamental que fomentaria la nostra llengua i la nostra cultura, que oferiria un servei públic bàsic a la ciutadania i un mitjà informatiu plural i proper. Canal 9 i Ràdio 9 naixien amb aquesta voluntat legal i amb unes expectatives molt altes.

Tindre una RTVV pròpia suposava un pas més en afermar l’autogovern dels valencians i donar un suport directe a les nostres senyes d’identitat. Així, en la Llei de creació del 1984 s’avalava esta decisió d’avançar en la consolidació autonòmica i la presa de consciència en la diferenciació com a poble, sent necessari la creació d’uns mitjans públics de comunicació social com a mostra inequívoca de la capacitat d’un poble d’avançar en els seu desenvolupament cultural propi.

La gestió política, dels Governs del PP de la nostra televisió pública, no ha estat encertada al convertir-la en un instrument de propaganda pròpia fomentant la corrupció com en altres aspectes de la gestió publica valenciana, i les diferents direccions al llarg del temps l’han conduit a una fallida econòmica, d’audiència i de credibilitat. Molta gent va acabar deixant de costat Canal 9, per inútil, per parcial i poc atractiva; sempre, però, quedava l’esperança que allò que s’havia pervertit des d’una gestió poc adequada es poguera revertir amb un nou model centrat en els objectius fundacionals de RTVV.

Un del eixos centrals que donaven sentit a la creació d’una televisió pròpia, fou la projecció de la nostra llengua, cultura i tradicions, la difusió del nostre patrimoni natural, cultural, musical, gastronòmic, turístic, i alhora convertir-se en el motor de la indústria audiovisual valenciana.

El Portaveu de Compromis Jose Manuel Penalva manifesta que el tancament no és una qüestió llunyana que no ens afecta ja que en el poble serà més difícil la difusió de les festes de Moros i cristians ara que està gestionant-se la declaració d’interès turístic internacional, i la Setmana Santa o la Sant Silvestre Crevillentina on tots aquests esdeveniments tenien difusió gràcies al servei públic que era la RTVV. Els pobles, les seues tradicions i el seu patrimoni són els principals perjudicats com en el nostre cas.

En Crevillent un còmplice en aquesta nefasta decisió històrica és el nostre Alcalde Cesar Augusto Asencio ja que com a membre de la Junta Directiva Nacional del PP va recolzar aquesta decisió.

Des de Compromis tal com van exposar els nostres representants en Les Corts Valencianes si des de el PP fan desaparéixer la RTVVimpulsarem un acció de responsabilitat societària patrimonial per a que paguen de la seua butxaca el saqueig y responguen amb el seu patrimoni.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario