miércoles, 18 de diciembre de 2013

Galvany: “el Tribunal de Comptes dóna la raó a EUPV-ERPV en apostar per la gestió directa”

El Grup Municipal “L’esquerra: EUPV-ERPV” vol manifestar i difondre les últimes notícies aparegudes arran de l’informe de fiscalització del sector públic local elaborat pel Tribunal de Comptes. Aquest informe que analitza les dades de l’exercici de 2011 deixa en evidència, com ha afirmat repetides vegades aquest grup, que els serveis de neteja locals privatitzats ixen més cars que els de gestió directa.

L’informe del Tribunal de Comptes, divulgat aquest mateix dia pel diari “El Mundo”, declara que aquesta diferència augmenta quan més gran és la població. Esta diferència del cost no té cap correlació immediata amb els índex de qualitat del servei, per tant el servei municipalitzat no només té la mateixa qualitat sinó que estalviaria diners a l’ajuntament i als crevillentins.
En paraules del regidor d’esquerres Daniel Galvany: “ha de ser l’ organisme estatal encarregat de la fiscalitazció pública qui vinga a donar-nos la raó en els constants requeriments al govern del senyor Asencio que la gestió directa ens estalviaria diners, que podríem aplicar en temps de crisi a, per exemple, la creació de una escoleta infantil municipal o la creació de més llocs de treball”

Per fer-se una idea de les dades, en quant a la recollida de la brossa la gestió directa tindria un cost mitjà de 42’5 euros mentre que fent-ho mitjançant concessionàries costa una mitja de 53’9 euros. Seguix dient l’informe que a més a més la gestió directa guarda relació amb la rapidesa d’actuació dels serveis de neteja, tant de neteja viaria com de la recollida de brossa.
Daniel Galvany ha volgut insistir: “no té sentit la postura de la dreta local en seguir enriquint empreses privades mentre ens fan perdre diners als crevillentins, podrien prendre nota d’altres ajuntaments governats pel Partit Popular com en la ciutat de Lleó on la municipalització ha estalviat a les arques 8 milions d’euros” 

Per últim ha conclòs Galvany: “seguir amb la tossuderia de no atendre a les evidències només denota que governen per a uns pocs, i a més, no tenen ni la iniciativa ni les ganes suficients per a governar este poble”

EUPV-ERPV