viernes, 6 de junio de 2014

Compromís s'uneix a la campaña per avançar en la democratització del pais

El Grup Municipal de Compromís ha presentat en l’ajuntament una moció perquè des de la Corporació s’acorda instar al Govern de l’estat a impulsar un procés legislatiu perquè es regule la situació creada davant l’abdicació del Rei en el sentit d’aprofundir en la democratització de l’estat espanyol.

El Portaveu Municipal de Compromís, José Manuel Penalva ha anunciat que s’està realitzant una campanya en tot el país perquè es debata i s’aproven mocions en els Ajuntaments amb l’objecte de conscienciar a la ciutadania que els grans temes d’estat han de ser consultats a la ciutadania. 

 Afegig Penalva que resulta una vulneració greu dels més elementals principis constitucionals i democràtics d’aquest país, que assumptes com una reforma constitucional que menyscaba l’estat social i democràtic de dret s'haja pactat en els passadissos del Congrés, com va passar en l'art. 135 de la CE. I que ara s’està coneixent un nou pacte entre els partits del bipartidisme i la Casa Reial per a realitzar el traspàs del Cap de l’estat, sabedors d'aquesta situació fa mesos i que ha estat ocultat a la ciutadania.

Des de Compromís volem denunciar obertament que s’està produint una involució en la nostra democràcia en considerar als ciutadans i ciutadanes d'Espanya menors d’edat incapaços de decidir sobre el seu futur i sobre qüestions importants que afecten a les estructures de l’estat i al seu model social.

Considerem i així ho hem manifestat que l’abdicació del rei, havia d’aprofitar-se per a avançar cap a la democràcia total i cap a una societat realment moderna i açò passa per que la ciutadania es pronuncie i voten sobre qui ha d’ostentar el Cap de l’estat. Aquest avanç cap a la democràcia total és una garantia contra els abusos i la corrupció i també una garantia de benestar per a la majoria de la ciutadania i no per a uns pocs com està succeint en l’actualitat.

Per aqueix motiu, el diputat de Compromís, Joan Baldovi, que va estar recentment a Crevillent ha registrat en la cambra baixa una Proposició No de Llei mitjançant la qual es proposa una regulació democràtica de tots els càrrecs públics com estableix l’article 23 de la Constitució Espanyola.

Segurament no serà l’única reforma necessària que fa falta en aquest país però si que afecta a l'essencial de l’organització del nostre estat democràtic, per açò no s’entén que aquesta qüestió no es consulte al poble. Si en un tema tan important que afecta a l’entramat institucional espanyol no es consulta al poble llavors què es pot consultar a la ciutadania.

De nou estem davant un pacte de l’oligarquia política per a que  en amb dues setmanes s’aprove per la via d’urgència una llei orgànica de successió en el cas d’abdicació, sense el mínim debat previ seriós i propi de democràcies avançades i sense consulta als ciutadans. Aprofitant que els dos grans partits encara gaudeixen d’una majoria parlamentària però que és més que discutible que seguisquen tenint una majoria social demostrada en les passades eleccions.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario