viernes, 4 de julio de 2014

Compromís sol.licita a l'ajuntament que millore els accessos al mercat municipal

El Grup Municipal de Compromís considera que la prohibició del pas per les escales del mercat carregats amb bosses i/o carros tindria sentit com una informació o suggeriment però no una prohibició taxativa, i més quan l'entrada per la part de C/ València i C/ Alacant no reuneix tots els requisits que l'entrada d'un mercat hauria de tenir.

En aquestes portes del mercat, l'estretor de les voreres obliguen els usuaris a incorporar-se a la calçada i compartir-la amb els vehicles. Fent impossible el pas per ella amb els carrets de la compra havent de baixar de la mateixa ocupant la calçada i impedint el trànsit normal dels vehicles. Per accedir-hi la persona amb un carro ha de baixar de la vorera perquè és estreta i a més té certa pendent que desestabilitza. Per tant, entenem que seria més útil intentar condicionar aquestes entrades que, a més, són les més utilitzades per millorar la seguretat i evitar incidents amb el trànsit d'usuaris del mercat i el trànsit rodat.

Des de Compromís volem manifestar que el regidor de Mercats en la seva declaració d'ahir no diu tota la veritat i volem encoratjar a que siga honest quan es referisca al contingut de la reunió de la Comissióde Règim Interior celebrada ahir.

Aitana Mas afirma que “En primer lloc la informació que va donar el Sr Valero a l'oposició no va ser a iniciativa pròpia sinó perquè des de l'oposició se li va preguntar pels citats cartells i es van demanar aclariments”.

I pel que fa a l'actuació de Compromís es va realitzar una proposta al Govern perquè s'establiren cartells indicatius de sortida per als usuaris que vagen carregats a més de substituir els cartells prohibitius pels d'advertència de risc de caigudes. En el cas dels cartells indicatius de sortida va ser acceptada per la presidència de la Comissió i en el cas de retirar els cartells de prohibició, va ser rebutjada argumentant que era legal i en tot cas s'ampliaria en els termes exposats per aquest grup.

Des de Compromís volem manifestar que no hi ha obligació legal de col·locar aquests cartells de prohibició com s'havien afirmat pel Govern. I que aquesta actuació de posar cartells és conseqüència d'una demanda contra l'Ajuntament per part d'un veí que va caure a les escales del mercat.

Per a la regidora ecosocialista “un cop més es posa en evidència que des del Govern Municipal s'actua tard i malament, a remolc dels esdeveniments i amb una manca total de direcció, ja que actuen després que es produisca un accident i a més de forma equivocada i sense resoldre els problemes d'accés que realment té el mercat de proveïments”.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario