lunes, 15 de septiembre de 2014

ERPV: La declaració de la pilota valenciana com a bé d'interés cultural es una mostra de política de folkclore del PP

El divendres 5 de setembre passat, el Consell de la Generalitat va declarar la pilota valenciana BIC (Bé d'Interès Cultural). «Un reconocimiento a este deporte tradicional, propio y específico de la Comunitat Valenciana, con una fuerte implantación en todo el territorio, donde es sentido como una seña de identidad», va declarar la consellera María José Català.

Segons el Secretari de Comunicació d’Esquerra Republicana de Crevillent, Joan Carles Campello Mas, estem, una vegada més, davant d’un sainet foklorista i patètic protagonitzat pel Govern del PP. Per al representant d’Esquerra Republicana, «el que necessita la pilota valenciana és una política de suport planificada i polítiques de màrqueting modern com qualsevol esport normal al món».

Joan Carles Campello Mas ha insistit que «la pilota valenciana no necessita ser declarada Bé d’Interés Cultural. La pilota valenciana necessita professionalitat i promoció, necessita mitjans i recursos, i el que menys fa falta és que uns polítics que s’han autoanomenat defensors de les senyes d’identitat dels valencians li vulguen donar importància cultural per motius ètnics i lingüístics». 

Segons Campello, aquest és un exemple més de la política folklorista del PP: per una banda, fan declaracions de Bé d’Interés Cultural i presenten mocions als plens dels Ajuntaments per defensar “las señas de identidad de la Comunidad Valenciana” com va fer la senyora Loreto Mallol, i per altra banda tanquen RTVV, redueixen els grups en valencià als col·legis i instituts i neguen l’entrada de la Torxa del Correllengua a la casa consistorial.

Finalment, des d’Esquerra Republicana de Crevillent s’insta als dirigents locals i autonòmics del Partit Popular que deixen de fer declaracions de valenciania i folklorisme i que se centren en solucionar els problemes que realment importen als valencians i les valencianes. 

ERPV



No hay comentarios:

Publicar un comentario