miércoles, 17 de septiembre de 2014

Selva (EUPV-ERPV): “la caritat no pot ser la base dels Serveis Socials de Crevillent”

El Grup Municipal EUPV-ERPV denuncia que diversos usuaris de Serveis Socials els han transmès queixes pel funcionament de l’Hort Urbà i la falta d’alternatives per part dels serveis socials municipals.

Segons EUPV-ERPV son vàries les persones que han transmès que l’única alternativa que se lis oferia per poder accedir a ajudes socials era la de treballar en aquest hort sense valorar qüestions personals dels usuaris com problemes de salut per poder treballar la terra o si havien de cuidar fills menors, els quals havien d’anar amb els seus pares, fins i tot a l’estiu amb altes temperatures, amb els riscos que això comporta. Cosa que ha comprovat i enregistrat el grup municipal. A més, els usuaris assenyalen que un requisit per accedir a treballar l’ hort seria, en el futur, que de forma periòdica havien de dormir un dia al propi hort per cuidar d’ell.

Segons afirma el regidor Vicent Selva, “valorem positivament la col·laboració amb entitats socials com Caritas, per treballar de forma conjunta per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, però critiquem que des del govern municipal utilitzen l’existència d’aquestos recursos per no potenciar uns serveis socials municipals de qualitat que servisquen per oferir alternatives a aquelles persones que ho passen malament. És per això –ha continuat Selva- que és necessari que el govern municipal faça autocrítica i replantege el seu model de Serveis Socials, reforce l’àrea amb el personal necessari i aposte per un model de Serveis Socials que fomente la justícia i no la caritat.”

Per últim, des d’ EUPV-ERPV han recordat que “fa ja més d’un any i mig es va presentar per al seu debat una moció per la creació d’un banc de terres municipals, per facilitar l’accés a terres que estigueren sense treballar a aquelles persones que mostraren interès per dedicar-se a l’agricultura. El PP va prometre que ho estudiaria, però 18 mesos després, encara no sabem res”.




EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario