miércoles, 29 de octubre de 2014

Resum d'EUPV-ERPV del plenari municipal d' octubre



-Expedient de contractació del Servei de recollida de Residus, Neteja Urbana i Gestió Ecoparc
Davant la tramitació de l’expedient per a contractar amb una empresa privada la recollida de residus, la neteja viària i la gestió de l’ecoparc, el grup EUPV-ERPV expressa que creu que aquesta decisió ha de passar en primer moment per ser més democràtica i transparent. Açò es fa obrint un període per informar el poble i poder triar quin dels models prefereix. Amb la corresponent informació i contrastant models és com es pot triar la millor de les maneres per tenir un Crevillent més net i no un Crevillent de despatxos. El Partit Popular davant de la contraposició d’un model municipalitzador només ha sabut que oferir por als treballadors de Selesa, mentint sobre la impossibilitat de subrogar els seus llocs de treball.
Des d’EUPV-ERPV pensem que s’ha de replantejar el model actual d’abocadors i d’incineradores, per això pensem que replantejar el sistema actual és una qüestió de salut i de futur dels nostres fills.
EUPV-ERPV ha presentat davant el Ministeri d’Hisenda en el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals un recurs per paralitzar esta licitació, perquè seguint la jurisprudència en casos del mateix tipus, no es pot contractar com a concessió amb una empresa que no assumeix risc econòmic derivat de l’ús o no dels usuaris del servei. És a dir, si paguem la maquinària, el personal i les instal·lacions, l’empresa no té cap risc d’explotació i per tant hauria de ser un contracte de serveis. El tipus de contracte és important perquè amb el que pretén aprovar el PP, a set mesos de les eleccions, Crevillent es veuria amb un contracte tancat per a 15 anys, quan els de serveis són d’un màxim de 6 anys.
Davant d’açò el Partit Popular ens remet a un informe que en comptes d’un tècnic municipal, ha elaborat el mateix 2n Tinent d’Alcalde, Manuel Moya. Evidentment, este no és imparcial i simplement no diu la veritat. L’exemple dels pobles on s’ha municipalitzat el servei i el mateix Tribunal de Comptes, ens donen la raó.

-Modificació ordenances fiscals 2015
El PP popular proposa com a mesura estrella bonificar l’IBI al 50% a aquelles famílies que viuen en vivendes de promoció pública. Encara que és una bona mesura hem de contemplar que només una huitantena de famílies, les que viuen a les vivendes de la Generalitat al Carrer Castelló, podran acollir-se a esta mesura. Cosa que a EUPV-ERPV ens pareix totalment insuficient. Creiem que les famílies han de pagar segons els ingressos de cadascú o depenent de les característiques de cada família. Així passa a altres municipis governants tant per l’esquerra com per la dreta. No aprovarem les ordenances que no tinguen com a base la solidaritat i la redistribució de la riquesa. Algunes de les idees que proposem són: la bonificació en funció d’elements tan importants com la renda i la situació laboral, o el recàrrec als immobles desocupats, especialment aquells propietat de bancs.
Apostem per un IBI social que tinga en compte la realitat de cada família. Per exemple, el PP a Carboneras, compta amb un sistema de bonificacions per a pensionistes, desocupats, menors de trenta anys, víctimes de la violència masclista, i a l’hora de pagar l’IBI es paga en funció als diners que entren en cada casa. O per exemple a Sevilla on es bonifica fins al 95% aquells immobles que desenvolupen activitats econòmiques que fomenten el treball.
Per altra banda les ordenances quant a recollida de brossa la considerem una taxa desmesurada la que es paga a Crevillent de 99 euros. Un altre cop sense tenir en compte el poder adquisitiu de cadascú.
En canvi, si votarem a favor de la proposta de modificar l’Impost sobre Increments del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.
Per últim, recordem al govern del PP que ja vam proposar la possibilitat de bonificar l’Impost de vehicles a aquells que foren més contaminants, se’ns va dir que s’estudiaria i encara no s’ha rebut contestació.

-Mocions
EUPV-ERPV dóna suport a la moció presentada per el grup socialista per demanar a la Generalitat que no recorra la paralització que des dels jutjats s’ha fet del copagament per als usuaris dels centres per a discapacitats. Entenem que la mesura del copagament, o millor dit repagament, és injusta i va contra un sector de població que hauria de ser el més salvaguardat des de les institucions. En este punt, la regidora Loreto Mallol a banda d’explicar la seua postura a favor del copagament, es posa a parlar de la corrupció en Andalusia i en altres pobles. Desviar el tema d’esta manera tant poc seriosa i demagògica ens pareix una falta de respecte cap a la resta de grups de la corporació i sobretot per a les famílies afectades de les seues polítiques neoliberals. El Partit Popular amb la seua majoria absoluta rebutja la moció.

-Preguntes
Al torn de preguntes, EUPV-ERPV realitza dos preguntes. La primera sobre el cas que va exposar abans d’estiu en un plenari anterior este grup sobre camions del parc de Selesa en Crevillent que estaven portant brossa del Mercadona d’Asp a les instal·lacions de Crevillent. Tenint este grup proves gravades sobre estos fets. Preguntem al sr Alcalde si ha aclarit que ha estat passant. Ens contesta que no sap res del tema i que no havia comprés les nostres declaracions passades. En canvi, el regidor Valero sí ens confirma que va parlar amb l’encarregat de l’empresa però no arriba a explicar el perquè del cas.
La segona pregunta és sobre la reunió que va mantindre l’equip de govern amb els treballadors de Selesa on ens consta es va nomenar als regidors d’este grup municipal. Volem que ho aclare l’alcalde, qui ho nega i el convidem si s’atreveix a realitzar una reunió conjunta per poder explicar també el nostre model, lluny de reunions caciquils per infondre la por i contar mitges veritats sobre la municipalització del servei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario