martes, 2 de diciembre de 2014

Compromís ha presentat al ple municipal una moció contra la pobresa infantil

Crevillent compta amb una taxa d’atur prou elevada amb al voltant de 5000 parats i parades que fan que la situació de moltes famílies siga extrema. Parlem, en molts casos, de families que tenen entre 1 i 2 infants als quals se’ls ha de garantir unes condicions mínimes de vida. Per tot això, la regidora ecosocialista Aitana Mas, ha presentat aquest mati per registre una moció a debatre a l’últim ple de l’any en contra de la pobresa infantil.

Encara que formalment reconeguts y protegiss els seus drets a l’any 1989, els xiquets i les xiquetes, per contra, tenen poca visibilitat en les polítiques estatals, autonòmiques i locals. Tanmateix ells i elles són els actors clau en l’evolució i la sostenibilitat de qualsevol societat.

Per aquest motiu, tots els 20 de novembre, són un dia per a lluitar pels drets dels xiquets i xiquetes, no sols al nostre territori, sinó en tot el món. Hem de repensar quin model polític, econòmic i social volem per a les properes generacions perquè són el futur de les nostres societats. Són aquelles xicotetes persones que un dia  gestionaran l’interés general i, per això, es mereixen tindre un projecte de vida com nosaltres. Fem realitat  que tinguen un present i futur digne.

“Amb això, des de Compromís per Crevillent, hem volgut presentar aquesta moció per tal de commemorar el passat 20 de novembre i que l’Ajuntament de Crevillent tinga l’oportunitat d’implicar-se i mostrar el seu compromís amb els drets dels xiquets i les xiquetes aprovant uns acords com són el d’instar a la Generalitat a garantir certs drets com les beques menjador o la gratuïtat del llibres de text, així com a nivell local que l’Ajuntament faça un pla d’ocupació local jove i un pla local d'infància i adolescència” segons Aitana Mas.

Conclou la regidora dient que “Hem de preocupar-nos del futur dels més menuts però també del seu present. Cal que ens impliquem i fem mesures per tal d’intentar paliar aquesta situació que ha arribat a uns límits intolerables. No podem continuar invertint 196,13 euros/persona en prestacions bàsiques per part de la Generalitat front als 275,13 de mitja de les CCAA. “

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario