lunes, 9 de febrero de 2015

La Colla denuncia la caça de porc senglar

La Colla es sorprèn i s'indigna amb l'anunci de la batuda de caça de porc senglar en la Serra de Crevillent, que ha estat permesa per la Conselleria de Medi Ambient. Aquesta batuda es realitzarà en un moment de feblesa de presència de la fauna a la serra deguda a la llarga sequera que afecta a la zona. Tant és així que la mateixa Conselleria de Medi Ambient ha hagut d'establir una moratòria de caça atès que, segons, el criteris tècnics esmentats per la pròpia conselleria, la capacitat de reproducció de les espècies cinegètiques no arriba al mínim.

En esta ocasió, la batuda es farà contra una espècie com el porc senglar que no és massa habitual a la Serra de Crevillent, atès que només usen el paratge de la serra com a zona de pas. La Colla es segueix sorprenent de les decisions que es prenen sobre quines espècies es poden caçar i amb quins criteris i estudis es fonamenten. La Serra de Crevillent és un paratge fràgil amb un ecosistema precari i on els porcs senglars són una espècie minoritària que hauria de ser especialment protegida en comptes de permetre's la seua caça.

Hem de recordar que el Paratge Natural de la Serra de Crevillent és un bé comú i de domini públic que tothom te dret a gaudir mentre la seua activitat no perjudique el paratge. Tanmateix, l'activitat dels caçadors és incompatible amb altres usos de la Serra que, a més, són menys perjudicials. En aquest sentit, la Colla es troba indignada davant la vergonyosa carta que han rebut les associacions i on s'avisa a tots que no acudisquen a la muntanya el dia de la batuda per si de cas poden rebre algun mal. Aquesta carta és especialment greu perquè legitima la conducta de molts caçadors que sovint amenacen altres usuaris de la serra amb possibles «accidents» si passen per on estan caçant.

Volem afegir, a més, que la Serra es troba en una situació lamentable degut al mal ús que en fan altres col·lectius com els ciclistes, que trenquen els hàbitats i contribueixen a la desertització amb les noves sendes que obrin, i a la destrossa d'importants jaciments arqueològics reconeguts internacionalment. A més, l'ús massiu que se'n fa, especialment els caps de setmana, ha degradat el paratge i ha omplit de brossa i residus les zones més transitades. Per tot això, la Colla exigeix que l'Ajuntament deixe de dedicar diners públics a senyalitzar la serra per a activitats d'un dia com aquesta batuda que, a més, perjudiquen el paratge; i que, posats a gastar diners en senyalitzacions, els destinen a indicar clarament les zones de pas habilitades per als ciclistes i a informar sobre la localització dels jaciments arqueològics.

Segons la Colla, aquest desplegament espectacular que s'ha organitzat per al dia de la batuda, amb la intervenció del Seprona, Protecció Civil, Regidoria de Medi Ambient i Agents Ambientals és desproporcionada i només es pot explicar com a una maniobra del Partit Popular per guanyar simpaties entre el col·lectiu dels caçadors en època d'eleccions, després de la moratòria de caça que havia causat malestar entre els seus membres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario