jueves, 7 de mayo de 2015

Compromís presenta les seues propostes per a educació amb una clara aposta per l'escola pública

La Candidatura de Compromís per Crevillent presentà ahir en el Centre Jove i davant de la comunitat escolar les seues propostes per a l'educació dins del seu Programa de Govern.
Participaren en la presentació la Regidora i candidata Dory Cortés, el candidat i coordinador del programa de govern Jesús Ruiz i el ponent del programa d'educació Joan Puigcerver. Amb la presència del candidat a la Alcaldia José Manuel Penalva i del professor i científic Francisco Escolano juntament amb representants de Pares i Mares i de les comunitats escolars.

Jesús Ruiz, candidat i coordinador del programa ha destacat que entre les principals propostes en matèria educativa està la necessitat de defensar el valencià i més davant el constant atac que es fa des del Govern del Sr. Fabra. Afegeix Jesús que “s’omplin la boca de senyes d’identitat valenciana i de donar carnets de valencians i l’únic que han fet és desprestigiar la nostra llengua i saquejar els diners dels valencians i valencianes”.
Per una altra banda ha destacat que “hem de mantindre i recuperar el nostre Gabinet Psicopedagògic, un servei que funcionava bé, però que el Sr. Cesar Asencio s’ha entestat en desmantellar-lo”.

Des de Compromís és important una escolarització equilibrada de la població escolar per evitar la creació de “guetos” i per millorar l'atenció pedagògica als alumnes. En aquesta qüestió s'insisteix en la recuperació de la Mediació Cultural.

També és fonamental l'increment de les ajudes universitàries per a compensar l'empobriment de les famílies i que la igualtat d’oportunitats siga real.

El candidat de Compromís, Jesús Ruiz, no ha volgut oblidar que pel que fa a infraestructures les comunitats escolar del CEIP Miguel Hernández i Francesc Candela fa temps que reclamen el menjador i l'aulari infantil respectivament. I que s’ha compromés per a fer-los realitat en aquesta legislatura.

Altres propostes que es plantejaren, no menys importants, foren la disminució de la ràtio a 25 alumnes en Ed. Primària i a 30 en Secundària, la recuperació de les ajudes de llibres de text, així com l'eliminació de la zona única i la regulació de la Jornada Contínua perquè els pares/mares puguen decidir.

Tindrem com a objectiu bàsic la coordinació amb els Instituts de Crevillent per a incentivar la formació tecnològica i la innovació però, sobretot, ens comprometem a que el Consell Escolar siga l'òrgan de participació de tots els sectors educatius: pares, mares, professors, alumnes i equips directius i el verdader motor de les iniciatives de gestió per a una educació millor basada en el compromís amb l'escola pública” finalitza el coordinador del programa de govern, Jesús Ruiz.

Compromís

No hay comentarios:

Publicar un comentario