miércoles, 12 de diciembre de 2012

El Casal Jaume I de Crevillent celebra la seua tradicional granyonada per sisé any consecutiu


El proper dissabte15 de desembre tindrà lloc al Casal Jaume I la sisena jornada gastronòmica dedicada a un plat que probablement siga dels més antics de Crevillent, els granyons.

Es tracta d’un guisat que en els seus origens es cuinava en recipients de fang i que porta com a ingredient fonamental el forment, encara que també conté llegums, hortalisses i, en menor mesura, carn. Aquest plat rep el seu nom, en oposició als noms que pren a d’altres indrets valencians, de la definició que fa el Diccionari Català-Valencià-Balear de la paraula “granyó”: 'cadascun dels grans de blat sense clovella, que es fan saltar dins un morter després que els han remullat un poc'.

A banda del primer plat format pels granyons-que poden ser amb carn o vegetarians-, els assistents també podran gaudir d’un variat assortit d’àpats característics valencians, com per exemple els figatells de Beneixama o el torró d’alegria entre d’altres.

Les places són limitades, qui vulga conèixer un poc més sobre la gastronomia típica de Crevillent, s’ha de posar en contacte abans del dia 15 amb l’organització, telefonant al casal (965405845) o bé al 665957350.

Nota de Premsa Casal Jaume I

No hay comentarios:

Publicar un comentario