lunes, 17 de diciembre de 2012

Esquerra qualifica d’insult a la intel·ligència les declaracions del regidor d’educació en relació a l’avantprojecte de la llei WERT


El regidor d’Esquerra Unida-Esquerra Republicana, Daniel Galvany ha manifestat que les declaracions del regidor d’educació “són fruit de la ignorància més profunda i d’una interpretació molt partidista de la Constitució”. En paraules del regidor d’EUPV-ERPV, Galvany ha remarcat que “el regidor d’educació només repetix la consigna del Partit Popular en defensa d’un avantprojecte de llei que pretén posar fi a dècades de treball per la normalització de la nostra llengua”.

En relació a les declaracions del regidor d’educació, Miguel Ángel Sánchez en les quals afirmava que la la llei Wert pretenia reforçar la Constitució, en paraules de Daniel Galvany “una llei educativa el que ha de fer és reforçar els coneixements dels alumnes i reforçar la immersió lingüística en valencià, un model reconegut d’èxit per la mateixa Unió Europea tant pel nivell de competencia lingüística en dues llengües com per la cohesió social”.

En este sentit, Galvany ha remarcat que “si volem una millora del nostre sistema educatiu valencià, en primer lloc, hem de prendre consciència de qui ens està governant, és a dir, uns autèntics genocides de l’escola pública i dels drets lingüístics i, en segon lloc, hem d’exigir que no retallen en educació ja que si amplien la ràtio de les aules o empitjoren les condicions laborals  del professorat, com ja ho estan fent, el resultat no serà una millora de qualitat de l’educació pública, més bé al contrari”.

El regidor de la coalició d’esquerres ha replicat a Miguel Ángel Sánchez que “no insulte la intel·ligència dient que esta proposta del ministre d’educació pretén defensar les llengües cooficials perquè l’esborrany relega al valencià a especialitat de tercera, per tant, vostés no porten bones intencions”.  “Si volen fomentar la igualtat del valencià en educació –ha continuat Galvany- pot explicar per què 125.000 xiquets valencians no poden ser escolaritzats en la seua llengua? Si pretenen millorar la qualitat de l’escola pública  per què pretenen acabar amb un model com són el de les línies en valencià que són les que millor resultats han donat al llarg d’estos anys? Si tenen bones intencions per què volem implantar un model plurilingüe que té en contra les universitats i els experts en purilingüisme?

Amb tot, el regidor d’EUPV-ERPV, ha volgut recordar al recordar d’educació que “ si als francesos no se’ls imposa el francés, als alemanys tampoc se’ls imposa l’alemany, com és possible que afirme en les seues declaracions que el valencià s’imposa als valencians?”.

Not de Prensa ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario