viernes, 25 de enero de 2013

El Grup Municipal EUPV-ERPV denuncia tracte de favor a empreses de familiars de regidors del PP per part del govern local


El Grup Municipal EUPV-ERPV denuncia que els membres  del Govern del PP utilitzen el seu poder polític per afavorir empreses de familiars, amb facturacions excesives i sense mantindre un equilibri entre les empreses del mateix sector instal·lades a la nostra localitat.

Els regidors del Grup Municipal EUPV-ERPV han pogut comprovar amb l’estudi pormenoritzat de la facturació de l’Ajuntament entre els anys 2003 i 2010 que, una d’eixes empreses, GENTO INFORMÁTICA, empresa del germà del Regidor de Festes, Joventut i Obres, Rafael Candela, ha facturat 215.178€/quasi 36 milions ptes. en 7 anys, és a dir, un 77%, mentre que les altres dues empreses locals d’informàtica tan sols han facturat el 17% i el 6%, fet que suposa, segons EUPV-ERPV, “una diferència abismal i una mostra evident de l’enxufisme que practica el PP”. L’empresa del germà del regidor va facturar a l’Ajuntament quasi 8 milions de pessetes en tan sols un any, el 2003, coincidint amb l’entrada de Rafael Candela de la Fuente com a regidor.

Vicent Selva, regidor de la coalició EUPV-ERPV, ha mostrat la seua “més profunda indignació per haver pogut constatar amb documents oficials que alguns membres del PP utilitzen la seua situació política per afavorir empreses dels familiars d’una forma tan descarada, creant una situación d’agravi comparatiu amb la resta d’empreses del municipi”.

Des d’ EUPV-ERPV assenyalen que aquesta pràctica d’afavorir familiars i amics és una pràctica prou comuna entre els governs dirigits pel Partit Popular, com ho demostren diferents casos al País Valencià i al conjut de l’Estat espanyol, amb familiars de Cospedal, Aguirre i o el recentment descobert extresorer del PP Bárcenas. Selva ha remarcat que “evidentment el PP de Crevillent no n’és una excepció, i el cas del germà de Rafael Candela és tan sols un dels molts exemples que es donen al nostre poble, i pràctiques com aquestes són les que han creat la desafecció entre la ciutadania i els polítics, pràctiques que cal denunciar i amb les quals hem d’eradicar, amb iniciatives que afavorisquen la transparència sobre les actuacions de les administracions locals, com en moltes ocasions ha proposat EUPV-ERPV, i sempre han sigut rebutjades per la majoria del PP”.

Per últim, Selva ha assenyalat que estan “estudiant les dades de què disposen per esclarir si la forma en què el Govern del PP ha afavorit a una empresa del familiar d’aquest regidor de forma tan flagrant pot constituir un delicte, per denunciar-ho a les instàncies judicials pertinents. I a més –ha conclós Selva- esperem saber l’ opinió del Sr. Alcalde sobre aquest assumpte”.


Nota de Prensa EUPV-ERPV