miércoles, 27 de febrero de 2013

EU-ER “les retallades en l’ horari de l’ ambulància a Crevillent suposen un perill i demostra irresponsabilitat''


El Grup Municipal EUPV-ERPV ha lamentat les últimes informacions relacionades amb les retallades en matèria de sanitat, que en este cas suposa la possible pèrdua del servei d’ ambulàncies  les 24 hores, una situació que des d’ EUPV-ERPV qualifiquen de “greu irresponsabilitat per part de la Conselleria de Sanitat”.

En paraules del regidor Vicent Selva, “considerem una autèntica irresponsabilitat per part de conselleria el fet de retallar i reduir el servei d’ambulància a un municipi de quasi 30000 habitants, com és Crevillent. Entenem –ha continuat Selva- que com demostren algunes mesures ja preses a altres comunitats autònomes on també governa el PP, la retallada d’ aquest servei suposa un intent més de degradar la sanitat pública per, d’ eixa manera, obri la porta un procés privatitzador de major intensitat al sector de la sanitat, una circumstància –ha remarcat-  que  a llarg termini suposarà que existirà un sistema de sanitat privat de qualitat per aquells que tinguen recursos per poder pagar, mentre que la majoria de ciutadans hauran de conformar-se amb un sistema sanitari públic degradat, de poca qualitat i sense recursos”.

Pel que suposa al cas concret de la reducció de l’ horari de l’ ambulància a Crevillent, Selva ha destacat que “augmentarà el temps que haurà d’ esperar un ciutadà amb alguna urgència serà, ja que amb una ambulància que haurà de vindre des de la veïna localitat d’ Elx, augmentarà el temps de reacció dels professionals sanitaris davant una situació d’ urgència, un fet perillós per la vida dels ciutadans. A més – ha afegit- la realitat del nostre poble, amb camps, partides rurals i cases llunyanes del centre urbà dificultarà molt més per als veïns d’ estes zones que els serveis d’ urgència arriben amb un temps raonable”.

Per tant, Selva ha demanat “una resposta dura i contundent del govern local del PP davant l’ intenció del Govern valencià, també del PP,  de retallar aquest servei i que, es situe en la defensa dels interessos dels ciutadans, sobretot en un matèria tant sensible com és la seua salut”.

Finalment, des d’ EUPV-ERPV han manifestat el seu suport total i absolut, una vegada més, a totes aquelles reivindicacions que vagen destinades a garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes a una sanitat pública i de qualitat, front a les retallades de la dreta, a tots els àmbits als que governa.

EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario