lunes, 9 de diciembre de 2013

EUPV-ERPV es reuneix amb membres del govern local d’ Asp per anaitzar la recuperació de serveis públics a esta localitat

El Grup Municipal EUPV-ERPV es va reunir amb membres de l’ equip de govern del municipi d’ Asp per estudiar el procés de municipalització de serveis per part del govern d’ Asp.
Vicent Selva, regidor del grup municipal EUPV-ERPV va mantindre una reunió amb representants del govern local d’Asp, en concret amb Antonio Puerto, primer tinent d’ alcalde i amb José Vicente Pérez, regidor de contractació i recursos humans, tots dos membres d’ Esquerra Unida.
A la reunió, es va explicar el procés pel qual l’ Ajuntament d’ Asp va pasar de mantindre uns serveis públics externalitzats, és a dir, gestionats per empreses privades, a que fora l’ Ajuntament qui els gestionara de forma directa, Una aposta que van calificar de “valenta però necessària” i que, segons afirmen “ha supossat un estalvi econòmic important, alhora que permet una gestió més eficient i de millor qualitat per als veïns”.
Entre les dades, destaca l’important estalvi que s’ ha aconseguit amb la recuperació del servei de neteja d’ edificis municipals i col·legis, on l’ estalvi ha sigut de 200.000€”. De la mateixa manera, s’ espera que amb la gestió directa de la recollida de brossa, “l’ estalvi siga de 170.000 € anuals, ja que d’ esta forma s’estalvia l’impost de l’ IVA, així com el benefici industrial per l’ empresa, és a dir, al voltant d’un 25%”. A més, asseguren que es “no no més es poden mantindre els llocs de treball dels treballadors que ja fan este servei, sinó que es podrà contractar nous treballadors en funció de les necessitats, de forma temporal.”


Per la seua banda, Selva ha destacat que este és el camí que s’ha seguir, “recuperar serveis públics, per aconseguir estalviar i alliberar una part important de diners” que puguen servir “per invertir en fomentar l’ ocupació i el treball, i els serveis socials. De fet –ha assenyalat Selva- si es recuperara el servei de manteniment de parcs i jardins, l’ estalvi anual seria de més de 90.000€, i així en tota la resta de serveis: recollida de brossa, neteja d’ edificis públics o gestió d’instal·lacions esportives ”. Selva ha recordat que “pràcticament al voltant d’un 25% dels pressupostos municipals serveixen per pagar a empreses externes, per tant, una quantitat important que es dedica a satisfer interessos privats”. Per últim, ha remarcat que “les xifres son clares a Asp i ho serien a Crevillent: la gestió municipal directa dels serveis és una forma d’ estalviar per poder invertir en el benestar de les persones, fomentar l’ economia i crear llocs de treball, acabar amb l’ obscurantisme i l’ amiguisme que manté el govern de César Augusto Asencio i per garantir uns serveis eficients i d’ alta qualitat, i eixa és l’ aposta d’ EUPV-ERPV”.



EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario