martes, 21 de enero de 2014

EUPV-ERPV presenten el seu model de pressupostos participatius este divendres

La coalició d’esquerres convoca per a este divendres 24 de gener a les 19:30 en la Casa de Cultura una assemblea per explicar i debatre què són uns pressupostos participatius i com podrien aplicar-se en Crevillent.

Des d’EUPV-ERPV s’aposta per un model que ja han implantat altre pobles on la ciutadania tinga un pes decisiu en la confecció dels pressupostos de la localitat. Aquest model tracta d’implicar la població en les decisions de govern per tal que la voluntat popular tinga una representació real a l’hora de fer política municipal. Per a explicar este model en l’assemblea de divendres assistirà com a convidat el Tinent d’Alcalde d’Asp, Antonio Puerto. En Asp ja ha començat a funcionar este sistema i podrem conèixer de primera mà com és la posada a la pràctica, quins obstacles pot tenir i quins beneficis s’obtenen.

Per a la coalició, el model de pressupostos participatius té una voluntat clara d’acabar amb l’opacitat que des de diferents governs s’ha imposat en una manera de fer política d’esquenes al ciutadà, sense tenir en compte les prioritats de la gent i afavorint l’especulació i els grans projectes que lluny de comportar una millora en la qualitat de vida només han comportat el benefici d’uns pocs.

Davant la proximitat en el proper plenari de gener del debat de pressupostos, des d’EUPV-ERPV es vol aprofundir en l’assemblearisme i que isca d’aquesta reunió oberta a tota la ciutadania quin model de poble volem i on s’han d’invertir els diners dels contribuents. 

EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario