martes, 29 de julio de 2014

El Grup Municipal de l’Esquerra lamenta la demolició del cine Iris

Des de la coalició d’esquerres es lamenta profundament l’enderroc d’un dels edificis i façanes més característics del patrimoni crevillentí que està sent enderrocat per iniciativa del propietari legal de l’edifici.  L’edifici de l’Iris ha estat present en la vida dels crevillentins com una de les imatges més típiques que ha representat l’artèria principal del centre de Crevillent, el carrer Blasco Ibáñez, i ha sigut testimoni del llegat visual de les festes de Crevillent per on s’han desenvolupat els seus desfiles i processons.

Des d’EUPV-ERPV critiquem la inoperància de l’Ajuntament de Crevillent en matèria de protegir els béns locals, perquè cal no oblidar que si estos edificis tingueren la protecció de Bé de Rellevància Local, ara no estaríem davant d’un nou enderroc de la nostra història.

El regidor Daniel Galvany ha manifestat que “en matèria de protecció del patrimoni pareix que este Ajuntament lluny de vetllar per mantenir el que queda, posa facilitats a l’hora de destruir-lo” ha continuat “que la insensibilitat del govern del PP és una mostra de llunyania i poc crevillentinisme, perquè algú que estima el seu poble no pot estar impassible davant de la llista de greuges que ens ha fet tragar el PP de Crevillent”.

Este fet es suma al seguit de destruccions del patrimoni que ha patit Crevillent, com el casc antic, el Pont Vell, casa de Macià Abela, casa del Metge, la sèquia antiga, restauracions vergonyoses com els Pontets o ermita de Sant Gaietà, o estats ruïnosos com els que presenta l’Hospital Vell i bona part del centre històric.


El grup municipal de l’Esquerra, per últim, vol insistir en la necessitat de la catalogació i recuperació del patrimoni que és senya d’identitat d’este poble i convidar a la profunda reflexió de quin projecte de poble té esta corporació que en paraules de Galvany “deixa a les generacions futures un poble replet de solars”.

EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario