viernes, 25 de julio de 2014

EUPV-ERPV i PSOE presentarán una moció al próxim plenari per demanar que es frene la repressió y ciminalització dels moviments socials

El Grup Muncipal EUPV-ERPV i el Grup Socialista han presentat una moció per al plenari del proper dilluns per demanar que es frene la repressió i la criminalització dels moviments socials i sindicals.

Els dos grups es van posar d’ acord per elevar al plenari una moció en la que demanen que la Corporació Local es posicione en contra dels últims intents per part del govern de l’ Estat de criminalitzar i desprestigiar els moviments reivindicatius que en els últim temps s’ estan succeint tant al País Valencià com al conjunt de l’ Estat Espanyol, fruits de la situació de crisi.

Segons s’apunta a la moció, un dels últims exemples d’esta repressió és el del jove membre del 15 M Carlos Cano, que després d’ haver entrat a presó ha eixit a l’ espera de que es resolga l’ indult sol·licitat. Però segons assenyalen no és estel únic exemple, ja que a l’Estat Espanyol son més de 260 els sindicalistes, i 29 al País Valencià, els que estan encausats, per haver exercit els seu legítim dret a la protesta i a la mobilització.

Segons ha assenyalat el regidor d’ EUPV-ERPV Vicent Selva “per desgràcia, amb el govern del Partit Popular hem fet una marxa enrere en el que te a vore amb drets i llibertats civils. Podem vore com des dels poder públics es persegueix a aquells que alcen la veu contra les injustícies que estem patint, com les retallades en sanitat i educació, la llei de l’avortament o les reformes laborals. Unes injusticies –ha assegurat Selva- que tenen uns culpables que han posat per davant els interessos d’uns pocs per davant del benestar de la majoria. Per això –ha conclós Selva- el dret a la protesta no es no més legítim, sinó necesari i gràcies a aquelles persones que al seu moment han protestat és com hem aconseguit augmentar els nostres drets i les nostres llibertats”.

Per la seua banda, el portaveu socialista Cayetano Mas ha denunciat que situacions com aquestes posen en evidència com en aquest moments està atacant-se el nucli esencial de qualsevol Estat social i democràtic de dret, que proclama la Constitució, i com estan patint una molt greu persecució aquells que defensen els drets dels treballadors, mentre que els lladres de “coll blanc” que s'han dedicat al crim organitzat robant milers de millions no estàn pagant pels seus delictes. Mas Galvañ també ha subratllat que si finalment ha de fer-se servir la via de l'indult, això és una evidència de la existència d'una legislació inadeqüada o de una mala praxis per part dels jutges.

Per últim, els grups firmants de la moció reclamen que cap institució que es pretenga democràtica, com és el cas de l’Ajuntament de Crevillent, pot mantindre’s al marge d’estos fets injustos, independentment del color polític de qui la governe, i que per davant dels interessos de partit sempre ha d’estar la salvaguarda dels drets i de les llibertats de la ciutadania perquè “al cap i a la fi, els que governen son els representants del poble, i el seu benestar ha de ser la seua prioritat”.

PSOE//EUPV-ERPV

No hay comentarios:

Publicar un comentario