jueves, 14 de mayo de 2015

EUPV-ERPV porta al seu decàleg electoral la municipalització dels serveis públics

Una de les propostes que Esquerra Unida-Esquerra Republicana marca com a prioritàries per a un nou govern és la municipalització dels serveis públics que actualment estan en mans d’empreses privades. Des d’EUPV-ERPV assenyalen que en els casos on el servei és un servei bàsic i universal com puga ser l’aigua, la recollida de brossa, etc, ha de ser l’Ajuntament qui gestione i vetle per la seguretat i eficiència cap als veïns.
En paraules de Josep Candela “els crevillentins mereixem que la gestió d’estos serveis siguen responsabilitat dels representats que elegix el poble que és a qui es pot demanar després responsabilitats. Ningú ha votat a Hidraqua, per exemple, per a que estiga cobrant-nos fins al 2042 com apareix a l’actual contracte”.
Des de la coalició d’esquerres han seguit afirmant, que com diu el Tribunal de Comptes, la gestió directa dels serveis públics és més barata i més eficient perquè per lògica no es paga ni el IVA ni el benefici industrial que s’emporta l’empresa.
EUPV-ERPV afirma que hi ha exemples com l’Ajuntament de Leon, del Partit Popular, o l’Ajuntament d’Asp, amb Esquerra Unida a l’alcaldia, on s’han municipalitzat estos serveis i demostren ser més barats, i ho han fet sense tirar al carrer als antics treballadors. Recordant des de la formació d’esquerres que allí el Partit Popular sí que ha intentat posar un recurs per a que expulsen a eixos treballadors, sense èxit per ara, com per a que vinguen de defensors del treball.

Per últim Candela ha volgut plantejar que “els mateixos que en campanya electoral només que saben vendre por i parlar d’estalvi, són els mateixos que cobren cent mil euros a l’any, ells sí que han de tenir por a perdre els seus privilegis si arriba al govern Esquerra Unida-Esquerra Republicana”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario